Kicsit faramuci a mai világ ebből a szempontból: egyrészt minden felgyorsult, hozzászoktunk hogy a legtöbb dologhoz azonnal és bármikor hozzá lehet férni, így sokszor elveszik a varázsa annak, hogy várjunk valamire.

Másrészt viszont sokszor könnyű átesni a ló túloldalára, és mindig valamilyen távolabbi célért dolgozni, ergo folyamatosan csak vágyni valamire. Valami másra, mint ami itt és most van. Közben pedig szaladnak a napok, hetek, hónapok, évek…Az autizmus arra is megtanított minket, hogy a kő kemény munkának lassan és apró lépésekben van csak eredménye, úgyhogy nem lehet kizárólag hosszú távra tervezni. Meg kellett tanulni az “itt és most”-ban élni, és az apróságoknak is örülni! Ez az év szerintem sok mindenkit ráébresztett erre.

A boldogság azonban szubjektív fogalom! Nem kell mindennek felhőtlenül tökéletesnek lennie hozzá! Úgy is lehet boldog a Karácsony, ha nincs bejgli (de legalább van mit az asztalra tenni), ha csak Skype-on látjuk a nagyszülőket (de legalább velünk örülnek), ha csak félig lett kitakarítva a lakás (vagy sehogy…), ha elfelejtetted a celluxot, és így tovább! Mi már edzettek vagyunk: az autizmus már számtalanszor újraírta a terveinket. Most ezt teszi a covid is mindenkivel. DE! A Te döntésed, hogy mindezek mellett észreveszed-e a mosolygós ébredést, a kávéillatú ölelést, a gyertyafényes étkezést, a közös nevetést!

Nagyon Boldog, Békés, “Jelenlevős” Karácsonyt kívánok, kívánunk Nektek! Örülök, hogy itt vagytok velünk ❤️

Leave a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük