Már többször előjött, hogy nekem (nekünk) a Balaton nagy szerelem, de elsősorban szezonon kívül – séta ötletekről írtam is korábban itt.

Legutóbbi látogatásunk során az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, így bővítettük a repertoárt egy esőnapra (is) alkalmas programmal: ellátogattunk a Pannon Csillagdába, Magyarország elsőszámú komplex csillagászati ismeretterjesztő centrumába.

A csillagászati és űrkutatás történeti kiállításon túl digitális planetárium, 3D mozi és csillagászati távcsőpark is várja a látogatókat a fényszennyezéstől védett Bakonybélen. Színvonalas, tudományos tartalommal töltött, mégis emészthető, kimondottan érdekes program kicsiknek és nagyoknak egyaránt – külön élmény volt hallgatni a lelkes fiatal asztrofizikus tárlatvezetőnket, aki minden kérdésre érthető, kielégítő választ adott a hallgatóságnak.

Esős, felhős időben a távcsőpark nem használható, ezzel számolni kell – egyébként napszaktól, időjárástól és szezontól függetlenül látogatható a Balaton-felvidék egyik legszínvonalassabb fejlesztése. Bővebb információért, aktuális nyitvatartással és jegyárakkal kapcsolatban látogassatok el az oldalukra: Pannon Csillagda.