Barátságos kis horgásztó, nem messze Budapesttől, nagyon békés környezetben, a közeli Kő-hegyen geocaching lehetőséggel. Mi még tavasszal jártunk itt, de őszi hangulatban is biztosan gyönyörű!

Túra hossza: 6,45 km

Szintkülönbség: 205 m fel és le

Tájegység: Nógrád

Kiindulási pont: Cser-tó parkoló, Alsópetény határában

Budapest felől érkezve Alsópetény határa előtt kell letérni a Cser-tó parkolójába.

Innen a tó mellett elhaladva a sárga négyzetet követve a földúton megyünk tovább az erdő irányába.

A sorompó után az erdőbe beérve a hegyen felfelé továbbra is a sárga négyzeten haladunk, amiről majd jobbra térünk le a sárga csíkra. A letérő után nem sokkal lehet keresni a geoládát – vigyázat, kicsit rázós a terep!

Ha megvan, akkor a sárga csíkon haladunk tovább. Egy ici-pici (jó indulattal) szív alakú (jó indulattal) tó található majd a bal oldalon – ha a térkép nem jelzi, akkor jelen állapotában nem tulajdonítottunk volna neki túl nagy jelentősséget.

A hegytetőn aztán egy szép tisztás következik, ahol meg lehet pihenni kicsit, majd újra visszatérünk a fák közé, és egészen addig a sárga csíkon maradunk, amíg egy jól felismerhető, ám jelöletlen erdészeti útra térünk le jobbra – ezen csorgunk vissza a erdő elején található sorompóig.

Az erdőből kiérve már a lemenő nap fogadott minket – innen ugyanazon a földúton jutunk vissza a tóhoz, illetve a parkolóba.

Letölthető GPS track itt.