Egy 8 és egy 12 éves gyermek, valamint két foxterrier rosszcsont szülei vagyunk. Blogunk célja, hogy megosszuk: mi hol és hogyan töltjük a szabadidőnket családilag, természetközelben – ötleteket adva, és talán másokat is kimozdulásra inspirálva. Nekünk szülőknek már felnőttként lépett az életünkbe a túrázás, de szeretnénk, ha gyermekeinknek minél hamarabb életformává válna. A kirándulás számunkra nemcsak testmozgás, hanem gondolataink elcsendesítésének, az egymás- és a természet szépségei felé való nyitásnak eszköze. Sokat beszélgetünk, észreveszünk és megállunk olyan dolgok mellett, amikre a hétköznapokban nincsen lehetőségünk. Kicsit lelassulunk ebben a rohanó világban.

Túraötleteink gyerekekkel is teljesíthető nehézségű és hosszúságú útvonalak, szinte mindegyik körtúra. A leírásokon, tapasztalatokon, fotókon, videókon túl igyekszünk mindegyiknél a letölthető GPS track-et is megosztani. A “klasszikus” látványosságok mellett kevésbé felkapott, esetenként általunk tervezett útvonalakat is találhattok majd, amiket kimondottan azoknak ajánlunk, akik a kirándulást a nyüzsgéstől való elvonulásnak (is) szánják.

Komplett túrákon felül egyszerű séta ötleteket is felsorakoztatunk arra az esetre, ha valaki csak lődörgésre, vagy változatos kutyasétáltató helyszínre vágyna.

Élő példa vagyunk arra, hogy egyre inkább digitalizálódó világunkban is lehet – megfelelő alternatívát kínálva – a legifjabb generációt időnként “offline” üzemmódba kapcsolni úgy, hogy közben még jól is érzik magukat! Mindemellett véleményünk szerint a természetközeliség az aktív, egészséges életmódon túl nemcsak a lelki töltődést segíti, de környezettudatosságra is nevel, úgyhogy tényleg irány a természet!